Název oblasti: Niagara Peninsula

Rozloha:   5 880ha Ontario

Odrůdy: Vidal, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir

Vinifikace: Většina vín zraje v nerezových tancích, exkluzivní červená jsou sudově vyzrálá.

Charakteristika: Střední až chladné klimatické prostředí vytváří lehčí vína s komplexní hroznovou chutí. Region hraničí s Ontarijským jezerem a produkuje světově uznávaná ledová vína z hroznů zrozinkovatělých na keři. Sklízí se při – 8°C, proto se jim říká ledová. Bílá vína mají tendenci být sladší kvůli intenzivnímu slunečnímu záření a nízkých teplot. Červená vína bývají lehčí a s intenzivním odrůdovým charakterem.

Poznámky: Niagarský poloostrov je relativně novou (čtyřicetiletou) vinařskou oblastí a téměř 60% ontarijských vinařství se nachází zde. Kanadská ledová vína jsou ceněným Ontarijským pokladem.